Vinduesvisker til Mercedes

Mercedes-Benz ofte blot Mercedes er et tysk bilmærke under Daimler AG. Bilmærket blev til ved en sammenlægning af de to virksomheder Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) og Benz & Cie under navnet Daimler-Benz AG. Daimler solgte dog sine biler under navnet Mercedes.
I 1926 skete der en sammenslutning af DMG og Benz & Cie og navnet blev til Daimler Benz AG.
Siden er det gået slag i slag, og fabrikkerne i og omkring Stuttgart i Tyskland har produceret mange personbiler, lastbiler, omnibusser, flymotorer mv.
I 1998 fusionerede Daimler-Benz med det amerikanske Chrysler Corporation til DaimlerChrysler. Hermed forsvandt Benz fra firmanavnet, men ikke fra bilmærket. Fusionen blev dog aldrig vellykket og efter flere år med kæmpetab for de amerikanske aktiviteter, valgte de tyske ejere at frasælge Chrysler igen. Frasalget blev annonceret den 14. maj 2007. Investeringsselskabet Cerberus købte 80,1% af aktierne. Da alle detaljer omkring salget ikke er på plads endnu (13. juni 2007) kører man videre med firmanavnet DaimlerChrysler AG et stykke tid endnu. Foreløbig regner man til ‘et tidspunkt i løbet af efteråret 2007’. Herefter vil man benytte navnet Daimler AG.
Firmaets varemærke har siden 1909 været Mercedes-stjernen, som oprindelig sad på kølerproppen, men på moderne udgaver er ren pynt. Den knejser dog også over Mercedes-fabrikkerne som et varertegn. Den tretakkede stjerne symboliserer, at firmaet i sin tid leverede motorer til lands, til vands og til luften.
Mangler du nye viskerblade/vinduesviskere til din Mercedes, så gå ind på Viskeriet.dk, indtast din nummerplade og vi klarer resten.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.